Uw Winkel – online of juist niet?

winkel

Wilt u uw winkel online of juist niet?

Alle informatie die u nodig heeft om een slimme keuze te maken

Een winkel beginnen is hartstikke leuk natuurlijk. Maar is het slim deze online te hebben, of juist niet? Dat kan een moeilijke keuze zijn die van verschillende punten afhangt.

Voordelen online webwinkel

Online webshops hebben geen pand nodig, en dat scheelt natuurlijk behoorlijk wat geld. Daarnaast scheelt het ook verzekeringen, personeelskosten, etc. Ook dat is positief.

Andere voordelen zijn de mogelijkheid gericht te adverteren en de trend dat steeds meer nederlanders online shoppen. Een goed en simpel CMS-systeem voor webshops is deze.

Nadelen online webshop

Nadelen van een webshop is het verzenden. Consumenten zijn gewend dat webshops gratis verzenden, dus daar kunt u bijna niet onderuit. De verzendkosten gaan dus van uw marge af. Daarnaast worden, vooral in branches als vrouwenkleding, veel artikelen teruggestuurd. Dit kost u 2x verzendkosten en een hoop tijd. Daarnaast blijft er op die manier voorraad over, dat ook geld kost.

Voordelen normale winkel

Terugsturen is bij normale winkels een veel kleiner probleem, omdat de klanten de producten al kunnen zien en passen alvorens zij tot aankoop overgaan. Daarnaast hoeft u minder te adverteren als uw pand op een goede locatie zit; dan komen er sowieso al een hoop consumenten langslopen. Als u dan een mooie etalage heeft kan dat mensen overtuigen uw winkel binnen te gaan. Bij webshops werkt dit natuurlijk niet zo.

Nadelen normale winkel

Het grootste nadeel van een normale winkel is de hoge prijs van het pand. Dit hakt enorm in uw begroting, waardoor u misschien minder geld heeft voor verdere investeringen, zoals een investering om uw winkel te adverteren.

 

Meer weten over webshops en webwinkels?

Lees dan dit blog over webshops en webwinkels.